DONEAZA 20%

Aveți o afacere profitabilă și vreți să susțineți proiectele noastre culturale? În fiecare an puteți redirecționa către Doctor’s Studio 20% din impozitul pe profit datorat statului.
Astfel, vom putea continua să organizam, producem si promovam proiecte artistice cu stranse si evidente legaturi cu Romania si lumea in care traim. 

Direcționați până la 20% din impozitul pe profit fara sa va coste nimic.

Sponsorizarea a 20% din impozitul pe profit este o facilitate fiscală existentă în Codul fiscal din anul 2004, dar care nu este suficient cunoscută în rândul companiilor din România.

CUM SE FACE

1.    Completați contractul de sponsorizare cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și să îl trimiteți în format word la adresa docthedoc@gmail.com
2.    Vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat și ștampilat în original, la adresa indicată.

Una dintre cele mai importante prevederi din statutul Doctor’s Studio este că dorim să colaborăm doar cu companii care prin activitățile desfășurate respectă natura și oamenii, sunt pentru experiment si inovatie in arta, si cred in educarea publicului prin cultură.

Cum se calculează?
Suma ce poate fi redirecţionată din impozitul pe întreg anul 2016 se calculează astfel:

  • firma îşi estimează profitul anului fiscal 2016  precum şi cifra de afaceri din acest an.
  • suma de sponsorizare, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se scade din impozit.
  • diferenţa din impozitul datorat o va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2016).

Sponsorizarea se poate realiza și trimestrial și se deduce din impozitul pe profit al acestuia, dacă plata sumei sponsorizate se realizează pe parcursul respectivului trimestru.

Important: Până la 31 decembrie 2016 plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor. 

 

DOCTOR’S STUDIO va multumeste pentru gand si gest.
Si nu ezitati sa ne contactati la docthedoc@gmail.com, daca aveti orice fel de intrebare legata de activitatea noastra.


EXEMPLU DE CALCUL SPONSORIZARE

Cifra de afaceri: 2 000 000 lei
Profit impozabil: 150 0003 la mie din cifra de afaceri: 6 000Impozit pe profit (16%) înainte de a deduce sponsorizarea din impozitul de plată: 24 000

20% din impozitul pe profit: 4800

Impozit de plată, după deducerea sponsorizarii din impozitul de plată: 19 200

Suma maximă ce poate fi sponsorizată: 4800 lei


 

Condițiile cumulative pentru această facilitate fiscală

– compania trebuie să fie plătitor de impozit pe profit;
– acțiunea trebuie justificată prin contract încheiat potrivit prevederilor legale;
– fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
– 0.3% din cifră de afaceri, sau
– 20% din impozitul pe profit datorat.
(In cazul în care suma depășește cele 2 condiții procentuale, diferența este considerată deductibilă dar pentru perioada fiscală următoare și se deduce din impozitul pe profit aferent următorilor 7 ani).
The Pareto principle (also known as the 80–20 rule, the law of the vital few, and the principle of factor sparsity) states that, for many events, roughly 80% of the effects come from 20% of the causes.

 

 

Lasă un comentariu