documentary

IN DEBT WE ART – un documentar despre DATORIE în teatrul independent românesc si in afara lui.

Publicul larg nu știe nimic despre întregul proces prin care independenții au ajuns să reprezinte o piață în continuă creștere. Nici despre ce trebuie să faci dacă vrei să produci. Cât de stabilă este această piață în crestere? Cine sunt producătorii independenți? Cum sunt ei, ce abilități și calități trebuie să ai ca să ajungi un “jucător” important? Cât de mult sau cât de puțin îți trebuie ca să reușești? Unde găsești resursele? De ce o faci, când alegi să o faci? De ce nu reușești, când nu reușești? Acestea și alte întrebări își găsesc răspunsurile în documentar – o călătorie culturală prin scena teatrală independentă contemporană, dezvoltată în jurul cuvântului DATORIE.

Este pentru prima dată când, în contextul unui proiect coerent și consistent, cele mai importante voci ale scenei independente românești de teatru împărtășesc cu publicul larg, dar și cu propriii colegi, din vasta lor experiență personală, diverse sisteme de valori, planuri distincte și metode, idei, strategii, contacte, sau, pur și simplu, sfaturi omenești. Realizat de actorul și regizorul Daniel Popa, ”In Debt We Art” este un documentar despre ”datorie” în teatrul independent românesc.

Au fost de acord să vorbească despre datoriile lor:

Ana Mărgineanu

Andreea Duță

Andrei și Andreea Grosu

Bogdan Sărătean

Cătălin Neamțu

Chris Simion

Cinty Ionescu

Cristina Modreanu

Florin Piersic Jr.

Gianina Cărbunariu

Ilinca Manolache

Jean Lorin Sterian

Marta Bănescu

Laurențiu Bănescu

Lia Bugnar

Marcel Iureș

Maria Manolescu

Marius Manole

Mihaela Sîrbu

Nicoleta Lefter

Ovidiu Mihăiță

Peca Ștefan

Teodora Herghelegiu

Tudor Aaron Istodor

Vera Ion

Vlad Logigan

Vlad Zamfirescu

Victor Scoradeț

Voicu Rădescu

Adrian Titieni.

“Am profitat de înțelesurile diferite pe care cuvântul DATORIE le are în limba română (responsabilitate, obligație, credit, credință, serviciu, onoare) și am încercat să aflu ce datorii – materiale, financiare, dar mai ales morale – au creatorii de teatru independent, ce ii face să se trezească dimineața în România de astăzi, ce datorii au față de ei, față de arta lor, public, societate sau stat”. (Daniel Popa)

Echipa

Director de Imagine: Ioana Burtescu

Operator second: Florin Costache

Desene: Amandine Bănescu

Efecte speciale: Cristian Ioan Gutău

Editor sunet: Alin Zăbrăuțeanu

Producție: Marta Bănescu

Regie și montaj: Daniel Popa